Одеський порт можуть виключити з об’єктів які під охороною ЮНЕСКО

Проте порту буде надано інший важливий статус

На засіданні сесії міськради Одеси було озвучено подальші кроки у зв'язку з вступом міста до ЮНЕСКО. Морський порт планують перевести з під охорони всесвітньої спадщини до буферної зони.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


Одеса отримала від Комітету ЮНЕСКО перелік рекомендацій, які місто має виконати до червня 2023 року та лютого 2024 року. Ці рекомендації стосуються розширення об’єктів всесвітньої спадщини до меж комплексної охоронної зони, а також виключення Одеського порту з об’єктів ЮНЕСКО. Натомість він буде включений до буферної зони, — території навколо об’єкта, де будуть діяти обмеження щодо нового будівництва.


Ми маємо розробити запобіжники, що дозволять блокувати спроби негативного впливу на об’єкт всесвітньої спадщини. Треба розробити та запровадити таку систему управління і контролю, що не дозволить шкодити спадщині та сприятиме її збереженню, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що в Одеському порту на ремонт причалу витратять 4 мільйони. Причал №7 в Одеському морському порту відремонтує компанія, яка проводила аналогічні роботи декілька років тому.


Також "Коментарі" писали, що Європейське агентство з безпеки мореплавства (EMSA) надасть Одеській філії Адміністрації морських портів України (АМПУ) спеціалізоване обладнання. Воно призначене для локалізації та ліквідації забруднень у Чорному морі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися