Одеські порти отримають спеціальне обладнання від Європи для ліквідації забруднень

Представники портів взяли участь у навчанні з міжнародними колегами

Європейське агентство з безпеки мореплавства (EMSA) надасть Одеській філії Адміністрації морських портів України (АМПУ) спеціалізоване обладнання. Воно призначене для локалізації та ліквідації забруднень у Чорному морі.


Про це повідомляє пресслужба АМПУ.



Представники філії взяли участь у навчанні від провідних розробників природоохоронного обладнання для ліквідації забруднень, де були показані правила застосування скимерів та V-образних систем збору забруднювальних речовин. Ці знання дадуть змогу ефективно застосовувати обладнання, що буде надано EMSA, для якісної ліквідації забруднень в акваторії Чорного моря.


Угода про безоплатну передачу спеціалізованого обладнання для ліквідації забруднень у морських портах України була підписана між АМПУ та EMSA у березні 2023 року в межах проєкту "Безпека мореплавства, безпека та захист морського середовища в регіонах Чорного та Каспійського морів". Використання нового обладнання допоможе збільшити ефективність боротьби з забрудненнями Чорного моря та зберегти морське середовище.


Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань (ДБР) продовжує роботу щодо виявлення та вилучення майна, яке належало країні-агресору. Згідно з матеріалами ДБР, на цей раз суд наклав арешт та передав в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) понад пів тисячі тонн сталевої продукції, яка належала Росії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися