Змова на тендерах закупівель для аеропорту “Одеса”: подробиці справи

На підприємства накладені мільйонні штрафи

Антимонопольний комітет України заявив про наявність змови між ТОВ "Укрспецбуд+" та ТОВ "Центр безтраншейних технологій та комунікацій" під час їх участі у трьох процедурах закупівель робіт з переоснащення та реконструкції об’єктів у 2018 році. Мова йде, зокрема, про Міжнародний аеропорт “Одеса”.

Про це повідомляє Антимонопольний комітет України.

Описуються такі закупівлі:

  • № UA-2018-02-09-002368-a: "Технічне переоснащення лінії зв’язку на дільниці Запоріжжя-Комиш Зоря (156 км)".

  • № UA-2018-03-29-000623-c: "Технічне переоснащення лінії зв’язку на дільниці Запоріжжя-Комиш Зоря (156 км)".

  • № UA-2018-03-05-000586-b: "Проєктні роботи з розробки робочих проєктів зовнішнього електропостачання по об’єкту: "Реконструкція, будівництво аеродромного комплексу комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса".

Антимонопольний комітет дослідив обставини справи та встановив, що обидва суб'єкти господарювання домовилися про умови участі у торгах, що призвело до усунення конкуренції між ними.

В результаті рішенням від 1 червня 2023 року Антимонопольний комітет визнав, що ТОВ "Укрспецбуд+" та ТОВ "Центр безтраншейних технологій та комунікацій" порушили статті 6 та 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції", які передбачають спотворення результатів торгів. За це на підприємства накладено штраф у загальній сумі 1 271 424 грн.

Важливо зазначити, що згідно із Законом України "Про публічні закупівлі" суб'єкт господарювання може бути відмовлено в участі у процедурі закупівлі, якщо він протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за антиконкурентні узгоджені дії, які спотворюють результати тендерів.

Нагадаємо, що на Одещині прокурори заявили про підозру директору будівельної компанії, якого підозрюють в порушенні законодавства щодо розкрадання бюджетних коштів та підробки документів. Робив він це під час капітального ремонту дорожнього покриття в селі Кароліно-Бугаз Білгород-Дністровського району.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися