“Заробив” 300 тисяч на ремонті доріг: на Одещині викрито корупціонера

Чоловіку загрожує позбавлення волі

На Одещині прокурори заявили про підозру директору будівельної компанії, якого підозрюють в порушенні законодавства щодо розкрадання бюджетних коштів та підробки документів. Робив він це під час капітального ремонту дорожнього покриття в селі Кароліно-Бугаз Білгород-Дністровського району.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.


Директор вніс в акт приймання робіт неправдиву інформацію про фактичний обсяг та вартість виконаних будівельних робіт. Це призвело до безпідставного перерахування на рахунок підприємства понад 300 000 гривень.


Вартість деяких ремонтних робіт була суттєво завищена. А, наприклад  роботи з улаштування підстильних та вимірюваних шарів основи з піщано-щебеневої суміші, навіть не планували проводити, хоча вони були заявлені.

picture

Яке покарання чекає на посадовця


Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років зі штрафом та позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати посади, відповідно.


Нагадаємо, що прокурори повідомили про підозру співробітнику КУ "Одеський історико-краєзнавчий музей". За даними правоохоронців він вимагав та отримав неправомірну вигоду за вплив на рішення посадових осіб місцевих органів влади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися