В Одесі службовець музею підозрюється у корупції: подробиці справи

Посадовцю загрожує до восьми років ув’язнення

Прокурори повідомили про підозру співробітнику КУ "Одеський історико-краєзнавчий музей". За даними правоохоронців він вимагав та отримав неправомірну вигоду за вплив на рішення посадових осіб місцевих органів влади.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.


За даними слідства, підозрюваний вимагав у підприємця хабар за розв'язання питання щодо розміщення торговельних павільйонів на території Меморіалу героїчної оборони Одеси, конкретно біля 411-ї берегової батареї. За певну суму грошей, він обіцяв сприяти в укладенні договору з одним з підрозділів Одеської обласної ради.


За такі “послуги”, щодо розміщення трьох павільйонів співробітник встановив суму 5 тисяч доларів США. Ціна залежала від кількості об'єктів та їхнього розташування біля Меморіалу. Після передачі погоджених договорів та отримання другої частини хабаря, співробітника комунальної установи було затримано.

picture

Яке покарання чекає на посадовця


Прокуратура повідомила чоловіку про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.


Нагадаємо, що правоохоронці затримали начальника одного з військових мобільних шпиталів в Одеській області. За даними слідства він підозрюється в отриманні хабаря


Також зазначимо, що на Одещині викрили патрульного поліції. Він вимагав хабар з військового за повернення вилучених документів на авто, яке мало використовуватися в зоні бойових дій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися