У портах Великої Одеси зростають обсяги вивантаження вагонів із зерном

Також покращилась ситуація у порту Ізмаїл

У портах Великої Одеси продовжують зростати обсяги вивантаження вагонів із зерном. Тільки добу 7 червня вивантажили 547 вагонів із зерном

Про це передає Rail.insider.

Середньодобовий показник наразі становить 493 вагони із зерновими. З огляду на те, що до портів прямують 2663 вагони з цією номенклатурою, час очікування тут становить п’ять діб.

Також покращилась ситуація у порту Ізмаїл. Тільки за період з 29 травня по 8 червня черга вагонів із зерном скоротилася на 508 одиниць, до 1656. Середньодобове вивантаження у червні становить 122 вагони. Таким чином час очікування скоротився до 11 діб.

Зазначимо, що український уряд має "План Б" на випадок, якщо російська сторона продовжить блокувати роботу “Зернової угоди”. Про це розповів міністр аграрної політики України Микола Сольський. За його словами, Росія вже заблокувала функціонування головного чорноморського порту України "Південний" та, попри угоду, дозволяє лише одному судну на день доставляти українське продовольство з нього до інших країн. Запасний варіант передбачає виключення четвертої сторони, тобто Росії з зернової угоди.

"Коментарі" писали, що одеська компанія "Зернова Столиця" виготовила сучасний стрічковий конвеєр довжиною 90 метрів та продуктивністю 500 т/год. Це обладнання дозволить здійснювати перевалку зернових з транспортних засобів одразу на судно або баржу. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися