Експорт зерна: скільки суден вийшли з портів Одеської області за тиждень

За минулий тиждень з портів Великої Одеси було відвантажено майже 360 тис. т

Протягом 47-го тижня роботи “Зернової угоди”, з 19 по 25 червня 2023 року, лише 6 суден були відвантажені з портів Великої Одеси, що на три менше, ніж результат попереднього тижня. Хоча ці кораблі вже завантажені, проте вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху далі до клієнтів та очікують її.

Про це повідомляє Ukrainian Agribusiness Club.

Протягом зазначеного тижня, через морські порти Одеської області було експортовано 358, 3 тис. тонн агропромислової продукції, що на 18% менше, ніж тиждень тому. Наступного тижня ситуація не покращиться оскільки інспекцію на вхід пройшло лише 6 суден.

Найбільш популярними видами експорту протягом 47-го тижня стали: 

  • кукурудза (68% експорту за цей період);

  • пшениця (32%).

picture
Українська агропродукція була відправлена до країн Азії (Китай та Індонезія), Африки (Єгипет) та Європи (Іспанія та Нідерланди). Попри обмеження та перешкоди, протягом роботи "зернового коридору" з 1 серпня 2022 року по 25 червня 2023 року вдалося експортувати 32,4 млн тонн продукції АПК до іноземних партнерів.

Нагадаємо, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш розчарований уповільненням темпів інспекцій у рамках Чорноморської зернової ініціативи та виключенням із неї порту Південний. За його словами, це призвело до скорочення руху суден, що заходять у морські порти України й це потрібно негайно змінити.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися