Ізмаїльський винзавод вчергове продали на аукціоні за 36 мільйонів гривень

Попередня компанія відмовилася від сплати коштів та втратила 3,5 млн грн гарантійного внеску

Ізмаїльський винзавод вдруге продали на аукціоні, але в 5,5 разів дешевше, ніж під час першої спроби. У торгах взяли участь 3 підприємці. Окрім переможної ставки (36,1 млн гривень) переможець сплачує ще 7,2 млн гривень ПДВ. 

Про це повідомляє Фонд державного майна України. 

Раніше активи Ізмаїльського винзаводу використовувались приватним орендарем для виробництва ігристих та шампанських вин. З 2021 року винзавод простоював, тут не було працівників та не велася жодна діяльність. Продаж цього обʼєкту – можливість відновити виробництво, створити робочі місця та залучити інвестиції у розвиток підприємства. Окрім цього, бюджет отримає понад 43 млн гривень на підтримку Сил оборони.

У переможця аукціону є 20 робочих днів на оплату винзаводу. Якщо кошти не будуть сплачені, бюджет отримає 7,1 млн грн гарантійного внеску.

Нагадаємо, попередній аукціон із продажу Ізмаїльського винзаводу відбувся у квітні. Тоді стартова ціна була на рівні 17,8 млн грн, але переможною ставкою була сума у 200 млн грн від ТОВ "Фінінвест Груп П". Так само 200 млн грн тоді пропонувало й ТОВ "Вега Агро Трейд Плюс", яке нині стало переможцем зі ставкою в 36,1 млн гривень. Як тепер зазначили в Фонді держмайна, попередня компанія відмовилася від сплати коштів та втратила 3,5 млн грн гарантійного внеску. 

"Коментарі" писали, що Білгород-Дністровський порт виставили на аукціон вчетверте з удвічі меншою ціною. Фонд державного майна України в Одеській та Миколаївській областях оголосив четвертий аукціон на продаж єдиного майнового комплексу державного підприємства.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися