Розбудова гирла Бистре на річці Дунай дасть можливість збільшити експорт агропродукції

Також є необхідність організації цілодобової роботи румунського каналу Суліна

Розбудова гирла Бистре на річці Дунай дасть Україні можливість збільшити експорт агропродукції на 1 млн тонн щомісяця. Для пошуку нових резервів збільшення експорту збіжжя, Україні доведеться розвити будовувати гирло Бистре — український канал до Чорного моря. 

Про це повідомляє  "Інтерфакс-Україна". 

Це дасть змогу наростити експорт Дунаєм на 1 млн тонн до наявних 2,2-2,3 млн тонн щомісяця. За словами заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова,  таке інфраструктурне рішення не матиме жодних негативних наслідків, а тільки піде на користь всім країнам, через які протікає Дунай. Крім того, є необхідність організації цілодобової роботи румунського каналу Суліна — наразі він працює лише 17 годин на добу, що сповільнює темпи роботи. 

"Зараз у румунському гирлі Дунаю Суліна та українському гирлі Бистре скупчилася така кількість суден, що цей шлях необхідно розвивати. Це дохід, насамперед, румунського бюджету", - наголосив він.

Також важливим питанням у нарощуванні експорту Дунаєм є організація рейдової перевалки у водах Румунії. Україні необхідно узгодити це питання, але, за наявності політичної волі, технічно його можна вирішити протягом тижня. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що через відновлення зв’язку з Дунаєм в озеро Катлабух вперше за багато років надходить велика кількість чистої води. З’єднавши озеро Катлабух з річкою Дунай, це допомогло відродили цілу систему водних об’єктів, що надасть широкі переваги природі та місцевим громадам.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися