Одеський Горілчаний завод подорожчав у 22 рази під час аукціону

Загалом Фонд держмайна залучив 285 мільйонів на 6 приватизаційних аукціонах

Регіональне відділення Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях провело аукціон з продажу колишнього Одеського лікеро-горілчаного заводу. У торгах взяли участь 22  підприємці. 

Про це повідомляється в системі Прозорро.

Фінальна вартість активу зросла у 22 рази, з 2,9 млн до 65 млн гривень. В останні роки підприємство отримувало дохід за складування товарів та було збитковим. Його приватизація – можливість залучити інвестиції, створити робочі місця та прибутковий бізнес, який сплачуватиме податки.

Так перемогло товариство "Сервіспроавто". Воно запропонувало за комплекс 65 мільйонів та 1 тисячу гривень тобто у 22 рази більше ніж стартова ціна. Окрім переможної ставки переможець повинен буде сплатити ще 13 мільйонів гривень податку на додану вартість. У переможця аукціону є 20 робочих днів на оплату лота. Якщо кошти не будуть сплачені, бюджет отримає 589,4 тисячі гривень гарантійного внеску.

Загалом Фонд держмайна залучив 285 мільйонів на 6 приватизаційних аукціонах. У приватизації взяли участь 48 учасників – в середньому 8 підприємців змагалися за 1 об’єкт.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Компанія-переможець приватизаційного аукціону на Усть-Дунайський порт досі не отримала придбані об’єкти у користування через відмову Фонду держмайна підписувати відповідний акт та відкриту кримінальну справу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися