Допомога для агровиробників Одещини від США: хто зможе отримати

Для отримання допомоги необхідно зареєструватися через Державний аграрний реєстр

Одеські агровиробники зможуть безплатно отримати мінеральні добрива від уряду США через Програму USAID АГРО. Ця підтримка буде доступна для осінньої посівної кампанії.

Про це повідомляє Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин.

Для отримання допомоги необхідно зареєструватися через Державний аграрний реєстр (ДАР). Алгоритм дій для знаходження програми включає наступні кроки:

  • Вибрати розділ "Доступні програми"

  • Вибрати розділ "Добрива NPK від USAID АГРО, 2023"

Реєстрація буде доступна до вичерпання запланованих обсягів добрив. Кожен, хто встигне подати заявку, зможе отримати 1 тонну нітроамофоски (NPK 16:16:16/15:15:15) для основного та припосівного внесення.

Агровиробники повинні відповідати наступним вимогам для отримання допомоги:

  • Мати в обробітку від 5 до 500 га землі.

  • Вирощувати зернові або олійні культури.

  • Бути зареєстрованими як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, зокрема, сімейні фермерські господарства.

Працювати, щоб вижити, допомагати, щоб перемогти. Саме так зараз працює агросектор, на якому тримається економічний фронт. Тому будь-яка підтримка аграріїв — це великий внесок в перемогу. Вдячна керівникам програми USAID АГРО за вчасну та корисну програму для агросектору. Прошу аграріїв Одещини вчасно зареєструватись на отримання добрив. Якщо виникнуть якісь запитання, звертайтесь до Департаменту, вам наддадуть фахову консультацію, — зазначила директорка Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА, Алла Стоянова.

Нагадаємо, що Федерація продовольчих та сільськогосподарських організацій ООН (ФАО) спільно з Урядами Японії та Норвегії запускає програму підтримки малих фермерів України під час осінньої посівної кампанії 2023 року. Заявки для участі у програмі приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 20 липня 2023 року.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися