На Одещині банкрутами в останні 10 років стали 77 комунальних підприємства

Зростання банкрутства КП в Україні спостерігався з року в рік

Банкрутами в останні 10 років в Україні стали 1 тисяча 401 комунальне підприємство - 164 з них розташовані в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях. Найчастіше визнавалися неплатоспроможними та ліквідувалися комунальні підприємства на Дніпропетровщині, Київщині, Львівщині, Харківщині та Одещині.

Такі результати дослідження оприлюднили експерти платформи Опендатабот.

Замість банкрутства та проведення розрахунків з кредиторами більшість КП досі подають на самоліквідацію за рішення власників — отже, в судовому реєстрі з’являється лише 10% справ. У випадку, коли комунальне підприємство самоліквідується, уникаючи судових процедур банкрутства, кредитори просто не встигають відреагувати та звернутись до суду для стягнення заборгованості.

Серед південних регіонів лідером стала Одещина - 77 комунальних підприємств-банкрутів, а найменше їх стали банкрутами у Миколаївській області - 35 підприємств. На Херсонщині за 10 років збанкрутіли 52 комунальних підприємства. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області провело цінові спостереження в супермаркетах міста. Головна мета моніторингу - це забезпечити стабільність на ринках продовольства в умовах воєнного стану та зменшити соціальну напругу. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися