В Одесі провели спостереження цін в супермаркетах: які продукти подорожчали

Для проведення цінових спостережень визначені найбільш розгалужені торговельні мережі міста Одеси

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області провело цінові спостереження в супермаркетах міста. Головна мета моніторингу - це забезпечити стабільність на ринках продовольства в умовах воєнного стану та зменшити соціальну напруги. 

Так стало відомо, що минулого місяця в Одесі ціни на борошно пшеничне (22,62 грн./кг), батон (33,1 грн./кг), хліб житньо-пшеничний (32,28 грн./кг) триматися на рівні. Водночас спеціалісти помітили зниження вартості макаронних виробів (на 7,73%), крупи гречаної (на 6,92%), птиці (на 7 %), олії соняшникову рафіновану (на 8,29%), капусти білокачанну (на 2,06%), цибулі ріпчасту (на 16,69 %) та солі сіль (на 7,83%).

Втім, підвищення цін також не оминуло Одесу. Спостерігається зростання середніх роздрібних цін на крупу вівсяну, свинину,  яловичину, молоко в плівці, яйця курячі, цукор кристалічний, буряк, картоплю та моркву. 

“За результатами постійного аналізу даних Реєстру роздрібних цін встановлено, що зазначені торговельні мережі здійснюють декларування зміни роздрібних цін на товари, перелік яких визначений постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 №341. Що стосується оптово-відпускних цін виробників на вищезазначені товари, то вони державному регулюванню не підлягають”, - йдеться в повідомленні відомства. 

Нагадаємо, що Держпродспоживслужба Одеської області повідомляє про ймовірність потрапляння в магазини регіону небезпечних продуктів. Так, нещодавно стало відомо, що з Австрії до Одеси завезли мелену каву (виробник: Gruppo Gimoka srl, Trezzano S/N, Італія), у якій виявили охратоксину А. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі в Одеській області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися