В Одесі в меленій каві виявили токсичну речовину: Держпродспоживслужба закликає бути обачними

Каву експортували з Австрії

Держпродспоживслужба Одеської області повідомляє про ймовірність потрапляння в магазини регіону небезпечних продуктів. Так, нещодавно стало відомо, що з Австрії до Одеси завезли мелену каві (виробник: Gruppo Gimoka srl, Trezzano S/N, Італія), у якій виявили охратоксину А. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі в Одеській області. 


Зазначимо, що олхратоксин A – отруйна речовина, яку виробляють широко поширені цвілеві гриби. Окрім кави, він зустрічається в зернових, бобових, пиві, родзинках, виноградному соку, вині, спеціях, м'ясі. Основна загроза охратоксину A полягає у його негативному впливі на нирки (нефротоксичність). Існують дані, що він здатний пошкоджувати нервову систему, пригнічувати імунітет, призводити до пухлин, негативно впливає на чоловічу репродуктивну систему, а також може проникати через плаценту, впливаючи на ембріони.

“Звертаємося до операторів ринку! В разі виявлення вказаного товару в обігу просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області”, - йдеться у повідомленні. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що майже 22 тисячі тонн гнилих томатів знайшли під час контролю на пунктах митниці “Чорноморськ” та “Одеса-центральна”. Як повідомили в пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області товар надійшов на Одещину з Республіки Туреччина. Спеціалісти виявили, що усі овочі були заражені південноамериканською томатною міллю, тобто гусеницею в живому стані.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися