Підприємці Одещини за цей рік сплатили до держбюджету майже 3 млрд грн податків

Найбільший вклад у наповнення бюджету зі сплати ПДВ забезпечили підприємства трьох галузей економіки

Упродовж січня-червня поточного року підприємці та компанії Одеської області сплатили до державного бюджету майже 3 млрд грн ПДВ. Це на 754,4 млн грн більше ніж за шість місяців аналогічного періоду 2022 року.

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Державної податкової служби України в Одеській області.

Зокрема, за червень 2023 року платниками податків перераховано до бюджету 486,5 млн грн ПДВ. Станом на 1 липня 2023 року, на обліку в податковій службі Одещини  перебувають 14 506 платників ПДВ, серед яких – 13 493 – юридичні особи та 1013 – фізичні особи – підприємці.

Хто найбільше сплачував 

Найбільший вклад у наповнення бюджету зі сплати ПДВ протягом І півріччя поточного року забезпечили підприємства таких галузей економіки, як "Торгівля" (607,6 млн грн), "Промисловість" (431,1 млн грн) та "Транспорт і зв’язок" (409,9 млн грн).

Звертаємо увагу платників ПДВ на строки подання та сплати податкової звітності.  31 липня – граничний термін сплати за червень 2023 року, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі "провернули" податкову оборудку на 82 млн грн. Підозрюють власника одеського будівельного підприємства та чотирьох його спільників. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися