Переробка вантажів через дунайські порти збільшена у три рази: що з морськими портами

Блокування росією морських портів України призвело до різкого зростання цін на пшеницю, кукурудзу та соняшникову олію

Через блокування портів України окупантами, було забезпечено роботу логістичних маршрутів відправлення вантажів, у тому числі зернових, через порти Дунаю. Переробка вантажів через дунайські порти – Рені, Ізмаїл, Кілія збільшена у 3 рази (16,5 млн т вантажів за 12 місяців 2022 року проти 5,5 млн т за аналогічний період 2021 року).

Про це йдеться у "Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки".

За 12 місяців 2022 року вантажопереробка в морських портах Одеської області склала 51,24 млн т, що становить 47,8 % від показників січня-грудня 2021 року. Вантажопереробка експортних вантажів в морських портах області склала 43,87 млн т (53,5 %), імпортних – 5,39 млн т (32,9 %).

Ракетні атаки по транспортно-логістичній інфраструктурі, блокування росією морських портів України – все це не тільки призупинило експорт вітчизняних товарів, а й призвело до різкого зростання цін на пшеницю, кукурудзу та соняшникову олію на світових ринках. Тому виникла необхідність переорієнтувати постачання основних товарів вітчизняного експорту на альтернативні маршрути з використанням усіх видів транспорту. 

Залізниця і автотранспорт стали надійною альтернативою морським постачанням, а можливість повноцінної роботи лише трьох українських морських портів: Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ (порт пункту Кілія), набула пріоритетного значення, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за рахунок розширення меж акваторії морського порту Усть-Дунайськ буде організована рейдова перевалка зерна. Щоб збільшити обсяги вантажопереробки морських портів Дунайського регіону, Кабінет міністрів України вніс зміни до постанови "Про межі акваторії морського порту Усть-Дунайськ".






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

10 серпня 2023, 22:57

Иногда создается впечатление что сми работает на россию. Не надо работать разведке только аналитику читать новости. Там хороший аэродром, тут востановили энергоснабжение, а сюда мы будем складывать картошку(((

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися