На Одещині розширять межі акваторії морського порту Усть-Дунайськ

Документ доповнено новими географічними координатами місця розташування якірних стоянок

За рахунок розширення меж акваторії морського порту Усть-Дунайськ буде організована рейдова перевалка зерна. Щоб збільшити обсяги вантажопереробки морських портів Дунайського регіону, Кабінет міністрів України вніс зміни до постанови "Про межі акваторії морського порту Усть-Дунайськ".

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

Зокрема, документ доповнено новими географічними координатами місця розташування якірних стоянок біля гирла Бистре, для організації рейдового перевантаження зернових вантажів із морських портів Усть-Дунайськ та Ізмаїл на судна типу "панамакс".

Зараз фахівці підприємства займаються організаційно-розпорядчими заходами щодо запуску роботи рейдової ділянки, - прокоментував Голова ДП "АМПУ" Юрій Литвин.

Зазначимо, Ізмаїльський, Одеський та Чорноморський порти планують передати в концесію у 2024 році. Про це зазначається в “Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки”, яку обласна рада затвердила 4 серпня під час позачергової сесії.

Також "Коментарі" писали, що Україна вирішила страхувати всі торговельні судна, які експортують та імпортують товари через порти Дунаю. Також розглядається можливість страхування суден, які перевозять зерно за допомогою так званого "зернового коридору".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися