Україна застрахувала всі судна, які йдуть через дунайські порти - Шмигаль

Ризики експорту агропродукції через Чорне море високі

Україна вирішила страхувати всі торговельні судна, які експортують та імпортують товари через порти Дунаю. Також розглядається можливість страхування суден, які перевозять зерно за допомогою так званого "зернового коридору".

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль сказав на конференції послів України, передає Укрінформ.

Україна застрахувала всі торгові судна, які здійснюють експорт та імпорт товарів через дунайські порти. Зараз ми на уряді обговорюємо і, переконаний, ухвалимо рішення про страхування суден і відповідних компаній, які йтимуть по "зерновому коридору, - сказав Шмигаль.

За словами прем'єра, ризики експорту через Чорне море високі, адже російська сторона може вчергове вдатися до терористичних методів. 

Це спрацює один раз. Ми розуміємо, що у випадку якщо росіяни затоплять або підірвуть будь-яке торгове судно, це колосально ускладнить нашу роботу з партнерами щодо зернового коридору. Тому, звичайно, потрібна підтримка партнерів, щоб цього не сталося. Але зі свого боку ми такі ризики страхуємо за рахунок нашого бюджету, - додав Прем’єр.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що російські окупанти останнім часом стали регулярно обстрілювати острів Зміїний в Одеській області. Це пов’язано із метою ворога тиснути на цивільне судноплавство.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися