Дунайське пароплавство встановило рекордний обсяг вантажів за підсумками серпня

УДП працює над створенням ще одного комплексу з перевалки зернових

Українське Дунайське пароплавство за місяць перевезло понад 206 тисяч тонн. Це максимальні показники з початку війни. 

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. 

За словами директора, це стало можливим завдяки ефективній системі управління флотом. Також сприяла модернізована система обслуговування флоту. Додана ще одна ремонтна ділянка, запроваджена нова система мотивації для ремонтників.

Баржі не простоюють: щомісяця обслуговується і ремонтується до 60 одиниць несамохідного флоту. Наразі  маємо в експлуатації майже 200 барж, чого не було ніколи! Плануємо у вересні вийти на 205 барж в експлуатації – ремонтний підрозділ має працювати бездоганно, як виробничий конвеєр на заводі Toyota, - повідомив Москаленко. 

У серпні УДП перевалило рекордні 56 тис. тонн агропродукції. Також працюють над створенням ще одного комплексу з перевалки зернових. Перевалка борт-борт в Констанці дає можливість уникати черг у терміналів. Тривалість рейсу наразі менша ніж торік тривалість очікування на розвантаження у терміналу. Також цього року рівень падіння води на Дунаї відносно незначний.

Що стримує збільшення обсягів?

Портова інфраструктура в Констанці перевантажена, хоч і перегнали в Румунію буксир для подачі барж, але потрібні додаткові якірні стоянки, крани тощо. Дефіцит плавсоставу: хронічна проблема у всіх перевізників. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що росіяни знищили 270 тис. тонн зерна в Одеському порту й на Дунаї. Після припинення "зернової ініціативи" було понад 8 атак по інфраструктурі Одещини, що призвело до втрат зерна, яке було законтрактоване та мало йти на зовнішні ринки.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися