Стало відомо, скільки через російські обстріли в дунайських та Одеському портах знищено зерна

Росія системно б’є по зерновим ємностям і складам для зупинки агроекспорту

Росіяни знищили 270 тис. тонн зерна в Одеському порту й на Дунаї. Після припинення "зернової ініціативи" було понад 8 атак по інфраструктурі Одещини, що призвело до втрат зерна, яке було законтрактоване та мало йти на зовнішні ринки.

Про це заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

За словами Марчука, Україна може експортувати дунайськими портами до 2 млн тонн агропродукції щомісяця. Потужність портів можна збільшити до 3 млн тонн на місяць. Росія системно б’є по зерновим ємностям і складам для зупинки агроекспорту. Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів,  вантажна інфраструктура.

Зазначимо, що балкер PRIMUS сінгапурського оператора під прапором Ліберії, який 26 серпня вийшов з Одеського порту, дістався територіального моря Румунії.

"Коментарі" повідомляли, що російські окупанти не наважаться перекрити судноплавство в південно-західній частині Чорного моря. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Дмитро Плетенчук, речник Військово-Морських Сил України ЗСУ. Пленчук запевнив, що росіяни лише залякують, погрожують та дійсно опитують іноземні судна, але вражати їх не наважаться, тому що в цьому районі знаходяться цивільні судна під прапорами багатьох країн – зокрема, Китаю та Туреччини.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися