Судноплавство біля узбережжя працює в штатному режимі, - Пленчук

Блокади Дунайських портів немає

Російські окупанти не наважаться перекрити судноплавство в південно-західній частині Чорного моря. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Дмитро Плетенчук, речник Військово-Морських Сил України ЗСУ.

“Це не повноцінна блокада. Для того, щоб перекрити судноплавство, потрібно вивести в море дуже потужний склад кораблів, і перекривати простір так, щоб ніхто не проходив. Або наносити вогневе ураження. А зараз окупанти бояться виходити в море, вони навіть в Севастополі почувають себе не дуже затишно”, – зазначив офіцер.

Крім того, Пленчук запевнив, що росіяни лише залякують, погрожують та дійсно опитують іноземні судна, але вражати їх не наважаться, тому що в цьому районі знаходяться цивільні судна під прапорами багатьох країн – зокрема, Китаю та Туреччини.

“Судноплавство біля узбережжя працює в штатному режимі”, – підсумував Дмитро Плетенчук.  

Раніше “Коментарі” писали, що Ізмаїльський, Одеський та Чорноморський порти планують передати в концесію у 2024 році. Про це зазначається в “Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрями розвитку на 2024-2025 роки”, яку обласна рада затвердила 4 серпня під час позачергової сесії.

Нагадаємо, що Україна вирішила страхувати всі торговельні судна, які експортують та імпортують товари через порти Дунаю. Також розглядається можливість страхування суден, які перевозять зерно за допомогою так званого "зернового коридору". Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль сказав на конференції послів України, передає Укрінформ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися