Друге судно з порту Одеси дісталося територіального моря Румунії

За його даними, під час перебування в Одесі судно змінило власника, назву та прапор.

Балкер PRIMUS сінгапурського оператора під прапором Ліберії, який 26 серпня вийшов з Одеського порту, дістався територіального моря Румунії. Про це повідомив керівник проєкту "Інституту Чорноморських Стратегічних досліджень" Андрій Клименко. 

“Отже, можемо сказати, що вже друге судно – балкер PRIMUS (ex POLARSTAR) IMO: 9310757 – скористалося гуманітарним навігаційним коридором і, вийшовши з порту Одеса, благополучно дісталося територіального моря Румунії. Вітаємо всіх, хто брав у цьому участь. Україна послідовно доводить, що “зерновий коридор” може працювати без участі держави-агресора”, — написав він.

Нагадаємо, що Балкер Primus перебував в Україні з 20 лютого 2022 року. На борту судна була металопродукція для країн Африки під ім'ям Polarstar. За час очікування судно змінило назву. Скоріше за все, власник також змінився

Нагадаємо, що 16 серпня стало відомо, що перше судно, а саме контейнеровоз “JOSEPH SCHULTE” вийшов з порту Одеса та рухається через спеціальний тимчасовий коридор для торговельних суден до чорноморських портів України. Про це повідомляє Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України, Олександр Кубраков. 

Раніше “Коментарі” також писали, що у Чорне море увійшло вантажне судно з катерами для України. Корабель перевозить два патрульних катери FPB 98 MKI, які побудовані у Франції на замовлення України. Про це повідомляє спостерігач Yörük Işık у твіттері.

"Коментарі" повідомляли, що російські окупанти не наважаться перекрити судноплавство в південно-західній частині Чорного моря. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Дмитро Плетенчук, речник Військово-Морських Сил України ЗСУ. Пленчук запевнив, що росіяни лише залякують, погрожують та дійсно опитують іноземні судна, але вражати їх не наважаться, тому що в цьому районі знаходяться цивільні судна під прапорами багатьох країн – зокрема, Китаю та Туреччини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися