В Чорне море увійшло судно з патрульними катерами для України

Катери побудовані для Морської охорони Держприкордонслужби України

У Чорне море увійшло вантажне судно з катерами для України. Корабель перевозить два патрульних катери FPB 98 MKI, які побудовані у Франції на замовлення України.

Про це повідомляє спостерігач Yörük Işık у твіттері.

Вантажне судно пройшло через Босфор на шляху від Сен-Назера до Констанци з двома 32-метровими патрульними катерами FPB 98 з алюмінієвим корпусом, побудованими компанією OCEA для Державної прикордонної служби України, - йдеться в повідомленні. 

Вони будуються для потреб Державної прикордонної служби України. Усього прикордонники замовили 20 патрульних катерів. Наразі невідомо, чи передадуть Морській охороні ДПСУ патрульні катери, чи вони знаходитимуться в Румунії до завершення повномасштабної війни.

Зазначимо, Україна в липні 2020 року вклала угоду з Францією на отримання 20 патрульних катерів OCEA FPB 98 MKI. Реалізація цього контракту здійснюється за допомогою фінансування Франції та європейських банків на будівництво.

"Коментарі" писали, що одеські митники передали 8 човнів на потреби ЗСУ. Човни типу "Прогрес" та "Южанка", на яких контрабандисти перевозили тютюнові вироби, відтепер будуть працювати на потреби держави. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися