Від 1000 до 400 000: скільки коштує орендувати квартиру в Одесі у жовтні

Ціни на квартири в Одесі починаються від тисячі гривень за місяць

У жовтні 2023 року ціни на оренду квартир в Одесі знизилися на 10% у порівнянні з вереснем. Це пов'язано з тим, що попит на житло в місті зменшився, більшість студентів, які приїздять до міста саме на початку осені вже знайшли собі житло, тож орендувати квартиру стає легше. 

“Коментарі” зібрали актуальні ціни на квартири в Одесі. 

Ціни на оренду квартир в Одесі

Вартість оренди квартир в Одесі у 2023 році зросла в порівнянні з 2022 роком. На ціну оренди квартири впливає ряд факторів, зокрема:

  • Район розташування

  • Стан квартири

  • Наявність меблів та техніки

  • Вид вікон

  • Кількість кімнат

  • Поверховість

Так, квартири в престижних районах, таких як Аркадія та Ланжерон, будуть коштувати дорожче, ніж квартири в спальних районах. Також за нерухомість з ремонтом та меблями слід буде заплатити більше, ніж за квартири без ремонту.

Як знайти квартиру в оренду в Одесі

Найпростіший спосіб знайти квартиру в оренду в Одесі — це звернутися до агентства нерухомості. Агенти допоможуть вам підібрати житло, яке відповідає вашим потребам і бюджету.

Ви також можете знайти квартиру самостійно, скориставшись такими сервісами, як OLX або DOM.RIA. На цих сервісах ви можете побачити безліч оголошень про оренду квартир в Одесі.

Найдешевші квартири в Одесі

Якщо аналізувати найбільший сервіс оголошень України, то середня ціна за однокімнатну квартиру в Одесі становить 5000 тисяч, втім є пропозиції й більш бюджетні. Найдешевші пропозиції на оренду квартир в Одесі можна знайти в спальних районах міста. Також низькі ціни спостерігаються в районі Таїрова, Червоного хутора та в Хаджибейському (раніше Малиновському) районі.

Найдешевша з існуючих наразі варіантів на ринку нерухомості квартира знаходиться на Куликовому провулку. Її вартість всього 1000 грн/міс. Однак є одне але… за ці кошти вас чекає однокімнатне житло “від будівельників”, тобто будинок нещодавно побудували й в приміщені ще не робили жодного ремонту. 

Є звісно варіанти й дорожчі, вже з меблями, але за 2-3 тисячі, не слід очікувати гарного ремонту. Крім того, зазвичай власники за такі кошти здають окремі кімнати. 

Найдорожчі пропозиції

Найдорожчі пропозиції на оренду квартир в Одесі можна знайти в центрі міста, в районі Приморського бульвару. Наприклад, однокімнатна квартира з ремонтом і меблями в будинку з ліфтом коштує в середньому 20000 гривень на місяць. Також високі ціни на оренду квартир в Одесі спостерігаються в районі Аркадії, на Французькому бульварі та в районі Фонтанської дороги.

Найдорожча квартира, яка наразі виставлена в оренду в Одесі знаходиться в Аркадії. Її площа всього 50 м/кв. й складається вона з кухні-студії та спальні. Вартість цього “VIP-житла” на місяць становить 13 тисяч доларів США (473 387 грн). 

Ще одна однокімнатна квартира в Приморських Садах, на Марсельській вразила своєю ціною. В будинку є паркінг, закрита територія, відеоспостереження, а платити за неї щомісяця доведеться 6 500 доларів (236 692 грн).

Звісно за великі кошти в Одесі можна зняти й пентхаус. Як, наприклад пропозиція за 5 тисяч доларів в районі Аркадії. За ці кошти власник пропонує отримати в оренду двоповерхову квартиру площею 350 м/кв. Планування індивідуальне та роздільне: кухня, їдальня, 4 спальні (роздільні), 4 санвузли, гардеробна. Пентхаус з дизайнерським ремонтом, повністю укомплектований меблями та побутовою технікою. 

Поради для орендаря

Перед тим, як підписувати договір оренди, обов'язково уважно його вивчіть. У договорі повинні бути вказані всі умови оренди, зокрема:

  • Вартість оренди;

  • Термін оренди;

  • Порядок оплати;

  • Порядок ремонту;

  • Порядок вирішення конфліктів.

Також перед підписанням договору обов'язково перевірте квартиру на наявність пошкоджень. Якщо ви виявите їх, запишіть це у договір.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися