Експортний потенціал портів Одеської області суттєво знизився: в чому причина

Внаслідок обстрілів з боку ворога було знищено майже 300 тисяч тонн українського зерна

“Чорноморська зернова ініціатива” закінчилась 17 липня та не була продовжена через саботаж держави-терориста. А після виходу РФ з угоди, окупаційні війська здійснили 17 масованих атак на порти Одеської області.

Про це повідомив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Внаслідок 17 масованих атак, що сталися після виходу РФ з Зернової угоди, експортний потенціал портів Одещини знизився на 40% та було знищено майже 300 тисяч тонн зерна. Ці дії є спробою поглибити продовольчу кризу у країнах, які залежать від українських продуктів.

Ворог також створює загрози для судноплавства в Чорному морі, але Україна відповідає на ці загрози та намагається забезпечити експорт за допомогою тимчасового коридору для цивільних суден, який у світі вже називають “український коридор”.

На сьогоднішній день вже 21 судно скористалися цим коридором для експорту та 25 суден зайшли до портів під завантаження. Ми продовжуємо працювати над розширенням коридору, це наша відповідальність за продовольчу безпеку світу, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що два судна, які прибули на Одещину 1 жовтня, успішно покинули територіальні води України та вже дісталися моря Румунії. Таким чином, судно FORZA DORIA під прапором Барбадосу та NEW LEGACY прапор Белізу, вийшли з портів Великої Одеси 8 жовтня. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися