З портів Великої Одеси вийшли два судна завантажені зерном

З 19 вересня з портів Великої Одеси успішно вийшли з вантажами 12 суден

Два судна, які прибули на Одещину 1 жовтня, успішно покинули територіальні води України та вже дісталися моря Румунії. Про це повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

Таким чином, судно FORZA DORIA під прапором Барбадосу та NEW LEGACY прапор Белізу, вийшли з портів Великої Одеси вчора, 8 жовтня. Зазначимо, що обидва судна завантажені зерном. 

“Таким чином з 19.09.2023 року з портів Великої Одеси успішно вийшли з вантажами 12 суден (нагадаємо, що прибуло з 16.09.2023 року 17 суден). До тих, що успішно вийшли з вантажами, можна додати 5 суден з числа блокованих раніше, що вийшли в період з 16.08 по 15.09.2023”, - зазначив Андрій Клименко. 

“Коментарі” писали, що 7 жовтня, два балкери, скориставшись тимчасовими коридором, зайшли до портів Великої Одеси. Відомо, що прибули два судна — SUPER HENRY ТА CASTOR. Про це повідомив очільник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко. 

агадаємо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно. Про це повідомили інтернет-видання “Думська”.  

"Коментарі" повідомляли, що Україна вжила важливих заходів для безпеки та свободи руху торговельних суден, що прямують до/з морських портів Одеської області. Згідно з наказом Військово-Морських Сил Збройних Сил України (ВМС ЗСУ), були встановлені нові тимчасові маршрути руху суден до чорноморських портів. Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися