Grain from Ukraine: 25 тисяч тонн зерна відправлять в Нігерію

Програма "зерно з України" працює за ініціативи Зеленського

Вантаж українського зерна, масою 25 тисяч тонн, готується до відправки в Нігерію в рамках програми Grain from Ukraine. Про це сказав у коментарі Укрінформу Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

Це зерно було доставлене в насипному порядку з одного з портів в Україні ще під час дії Чорноморської зернової ініціативи. Зараз воно зберігається в Туреччині в рамках Світової продовольчої програми ООН. Для нас важливо, що ми співпрацюємо зі Світовою продовольчою програмою, щоб постачати зерно у такі країни, як Нігерія, - наголосив Василь Боднар.

Після відвідання порту та судна Fuat Sezgin, яке перевезе вантаж в Нігерію, дипломат повідомив, що планується відправити ще 60 кораблів з різних портів. Капітан судна Толга Оджал додав, що вантаж прибуде в Нігерію приблизно через місяць.

Зерно, яке буде завантажено на корабель протягом ще приблизно 10 днів, складає 25 тисяч тонн. Після завантаження ми триматимемо курс в Нігерію. Шлях до нігерійського берега займе ще приблизно 20 днів і також може залежати від погодних умов, - розповів капітан судна.

Нагадаємо, у цьому році відбувся другий міжнародний саміт "Зерно з України", який став не тільки платформою для обговорення актуальних питань, а й надзвичайно успішною ініціативою у галузі гуманітарної допомоги. Під час заходу зібрано понад 136 мільйонів доларів для реалізації програми, а представники з 38 країн та міжнародних організацій об'єднали свої зусилля для досягнення гуманітарних цілей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися