На програму Зеленського "Зерно з України" зібрали 136 мільйонів доларів

Програма "зерно з України" працює за ініціативи Зеленського

У цьому році відбувся другий міжнародний саміт "Зерно з України", який став не тільки платформою для обговорення актуальних питань, а й надзвичайно успішною ініціативою у галузі гуманітарної допомоги. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Під час заходу зібрано понад 136 мільйонів доларів для реалізації програми, а представники з 38 країн та міжнародних організацій об'єднали свої зусилля для досягнення гуманітарних цілей.

“Зерно з України” — гуманітарна програма, започаткована Президентом України минулого року. У рамках програми Україна, країни-партнери та донори з приватного сектора постачають українське зерно до країн Африки та Азії зі складною продовольчою ситуацією, – йдеться в повідомленні. 

Експорт зерна морем

Український морський коридор успішно функціонує від 8 серпня поточного року. За цей час з портів Великої Одеси вийшли 200 суден, які  експортували сім мільйонів тонн вантажів. Про це повідомив віцепрем’єр із відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що протягом листопада порти України експортували понад 2,1 млн тонн агропродукції. Зокрема, 740 тис. тонн агропродукції відправили через порти Дунаю та 1,4 млн тонн через порти Великої Одеси. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що президент країни відзвітував про проведення селекторної наради. Під час засідання обговорили графіки постачання боєприпасів, ракет, техніки. Зведення з фронту, а також роботи "зернового коридору". Протягом 10 місяців цього року морські порти України обробили понад 40 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 р.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися