З портів Великої Одеси вийшли 200 суден: успіхи морського коридору

Понад 7 млн тонн вантажів було експортовано з портів Одещини

Український морський коридок успішно функціонує від 8 серпня поточного року. За цей час з портів Великої Одеси вийшли 200 суден, які  експортували сім мільйонів тонн вантажів. Про це повідомив віцепрем’єр із відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

"З 8 серпня встановленим ВМС ЗСУ Українським коридором пройшло 200 суден на вихід з портів та 226 суден - на вхід", - написав Кубраков на своїй сторінці у фейсбуці.

Понад 7 млн вантажів було експортовано з портів Південний, Одеса та Чорноморськ, з них майже 5 млн тонн – продукція українських аграріїв. 

Станом на сьогодні в портах Одещини під завантаженням знаходиться ще 31 судно, ще 30 суден слідують коридором в обидва боки.

Нагадаємо, що протягом листопада порти України експортували понад 2,1 млн тонн агропродукції. Зокрема, 740 тис. тонн агропродукції відправили через порти Дунаю та 1,4 млн тонн через порти Великої Одеси. Про це повідомили Spike Brokers. 

"Коментарі" писали, що порти Дунаю наразі можна назвати альтернативними шляхами, які треба використовувати, поки порти Великої Одеси не здатні приймати велику кількість суден, як раніше. Про це розповів на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса ректор Одеського інституту морегосподарства і підприємства Олександр Яценко

Раніше “Коментарі” повідомляли, що президент країни відзвітував про проведення селекторної наради. Під час засідання обговорили графіки постачання боєприпасів, ракет, техніки. Зведення з фронту, а також роботи "зернового коридору". Протягом 10 місяців цього року морські порти України обробили понад 40 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 р.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися