Порти Великої Одеси експортували понад 1,4 млн тонн агропродукції протягом листопада

Обсяг експортних відвантажень через порти суттєво зростає

Протягом листопада порти України експортували понад 2,1 млн тонн агропродукції. Зокрема, 740 тис. тонн агропродукції відправили через порти Дунаю та 1,4 млн тонн через порти Великої Одеси. Про це повідомили Spike Brokers.

Зазначимо, що експортні спроможності України значно зросли протягом останнього місяця. У свою чергу обсяг експортних відвантажень через порти таокж суттєво зростає.

Наразі, планується завантаження ще 1,3 млн тонн агропродукції у портах Чорного моря та 400 тис. тонн — у портах Дунаю. 

Наразі ринкові ставки транспортування водним транспортом складають:

Ізмаїл — Констанца: €22-28 (1-3 тис. тонн);

Чорноморськ — сх. Італія: $40-45 (16-20 тис. тонн);

Чорноморськ — Іспанія: $37-43 (25-35 тис. тонн);

Чорноморськ — Іспанія: $35-41 (55-65 тис. тонн).

Нагадаємо, що президент країни відзвітував про проведення селекторної наради. Під час засідання обговорили графіки постачання боєприпасів, ракет, техніки. Зведення з фронту, а також роботи "зернового коридору". Протягом 10 місяців цього року морські порти України обробили понад 40 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 р.

"Коментарі" писали, що порти Дунаю наразі можна назвати альтернативними шляхами, які треба використовувати, поки порти Великої Одеси не здатні приймати велику кількість суден, як раніше. Про це розповів на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса ректор Одеського інституту морегосподарства і підприємства Олександр Яценко.

Нагадаємо, що для повітряних ударів ворог зараз більше використовує дрони, але не дивлячись на всі атаки загарбників "зерновий коридор" в північно-західній частині Чорного моря працює як на експорт українського продовольства, так і на імпорт товарів в нашу країну. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися