Порти Великої Одеси зараз працюють на імпорт товарів – речник ВМСУ

Окупанти ускладнили морську логистику для себе, тому що вивели кораблі в безпечні місця.

Для повітряних ударів ворог зараз більше використовує дрони, але не дивлячись на всі атаки загарбників “зерновий коридор” в північно-західній частині Чорного моря працює як на експорт українського продовольства, так і на імпорт товарів в нашу країну. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.
Крім того. ворожий десантний корабель “Мінськ”, який зазнав пошкодження від українських ракет, окупанти розбирають на запчастини, а новий ракетний корабель “Аскольд” навряд швидко повернеться в стрій.

“Мінськ” дуже старий, його нема сенсу відновлювати – якщо тільки для пропаганди, тому його розбирають на запчастини в Севастополі. А от “Аскольд” в Керчі, який не встиг випустити жодної ракети по українцям, хоча був заряджений ракетами, також вигорів до такого стану, що не скоро зможе вийти на рейд”, – зазначив речник ВМСУ.

Дмитро Плетенчук підкреслив, що ракетний корабель “Аскольд” з нової російської серії “Каракурт” (таких всього три) будували в тимчасово окуповані Керчі: “Циклон” вже спустили на воду, а от “Аскольд” і “Амур” стоять у доках.

“Практично всі російські кораблі з ракетами зараз знаходяться біля Новоросійську – там їм дійсно поки що безпечніше і налагоджена логістика. Тому що, наприклад, вивести їх в той же Сухумі вони не спроможні, тому що там нема інфраструктури”, – розповів Дмитро Плетенчук.

“Коментарі” писали, що до портів Великої Одеси українським морським коридором рухаються два судна під завантаження. Так, балкер Seajoy під прапором Мальти йде до порту Одеси, про що свідчать дані MarineTraffic. Також до України прямує суховантаж Mohamad Y (прапор Сент-Кіттс і Невіс). Поки судно не вказало пункт призначення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися