Робота морського коридору: ще два судна курсують до портів Великої Одеси

Ще два судна, які скористалися тимчасовим коридором

До портів Великої Одеси українським морським коридором рухаються два судна під завантаження. Так, балкер Seajoy під прапором Мальти йде до порту Одеси, про що свідчать дані MarineTraffic. Також до України прямує суховантаж Mohamad Y (прапор Сент-Кіттс і Невіс). Поки судно не вказало пункт призначення.

Робота морського коридору

“Коментарі” писали, що 29 жовтня ще 5 суден прибули вчора до портів Великої Одеси. Відомо, що власники із Греції, Туреччини, Ліберії, Панами. Про це повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

Нагадаємо, що 22 жовтня іноземні судна продовжують активно користуватися тимчасовими коридорами в Чоному морі. Так, за даними порталу MarineTraffic, до портів Великої Одеси курсують два PROPUS під прапоромПанами та ANATOLIAN EAGLES під прапором Маршалових островів. 

Зазначимо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно.

“Коментарі” також писали, що інформація про скасування або непередбачувану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден до та з портів Великої Одеси є недостовірною. Всі встановлені маршрути, обрані Військово-Морськими Силами Збройних Сил України (ВМС ЗСУ), залишаються в силі та використовуються цивільними суднами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися