До портів Великої Одеси тримають курс ще п’ять суден: що відомо

З українських портів напередодні вийшло 4 судна загальним дедвейтом понад 168 тисяч тонн

Ще 5 суден прибули вчора до портів Великої Одеси. Відомо, що власники із Греції, Туреччини, Ліберії, Панами. Про це повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

“До портів Великої Одеси 28.10.2023 року прибули 5 суден загальним дедвейтом 163 263 тонн. Судна належать власникам з: Greece (2), Turkey, Liberia, Panama. 2 судна з цих 5 здійснюють вже 2-й рейс по новому коридору”, - написав Клименко

Крім того, стало відомо, що чотири судна наразі вже прямують з портів Одещини. Загальний дедвейт 168 014 тонн. 

Робота зернового коридору

“Коментарі” писали, що два судна, які прибули на Одещину 1 жовтня, успішно покинули територіальні води України та вже дісталися моря Румунії.

Нагадаємо, що 7 жовтня, два балкери, скориставшись тимчасовими коридором, зайшли до портів Великої Одеси. Відомо, що прибули два судна — SUPER HENRY ТА CASTOR.

Зазначимо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно.

“Коментарі” також писали, що інформація про скасування або непередбачувану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден до та з портів Великої Одеси є недостовірною. Всі встановлені маршрути, обрані Військово-Морськими Силами Збройних Сил України (ВМС ЗСУ), залишаються в силі та використовуються цивільними суднами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися