Порти Великої Одеси продовжують обробляти судна через тимчасовий коридор

В Міністерстві розвитку спростували інформацію про зупинку роботи тимчасового коридору

Інформація про скасування або непередбачувану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден до та з портів Великої Одеси є недостовірною. Всі встановлені маршрути, обрані Військово-Морськими Силами Збройних Сил України (ВМС ЗСУ), залишаються в силі та використовуються цивільними суднами. 

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Всі встановлені ВМС ЗСУ наявні маршрути є дійсними та використовуються цивільними суднами. Враховуючи, що коридор було впроваджено в надскладних умовах військової агресії Росії, його функціонування відбувається з урахуванням військової обстановки та погодних умов, – йдеться в повідомленні. 

Наразі, в портах Одеса, Чорноморськ та Південний очікує на завантаження 23 судна. Усього через тимчасовий коридор пройшло 51 судно, з яких 33 експортували понад 1,3 мільйона тонн української агропродукції та інших вантажів.

Нагадаємо, на українському ринку зернових спостерігається пожвавлення експортного попиту на ячмінь. Станом на 23 жовтня, Україна вже експортувала 41 тис. тонн цього зерна. Експерти вказують на позитивну динаміку, що визначається покращенням роботи одеських портів, але основний попит все ще спрямовується на внутрішній ринок.

Також “Коментарі” писали, що 7 жовтня, два балкери, скориставшись тимчасовим коридором, зайшли до портів Великої Одеси. Відомо, що прибули два судна — SUPER HENRY ТА CASTOR.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися