В Мінвідновлення повідомили, наскільки збільшився експорт Дунаєм за останній рік

Інноваційні шляхи експорту необхідні для економічного відновлення України

Заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, Юрій Васьков, на підсумковій зустрічі команди Міністерства розповів про стратегічні кроки в напрямку зростання експортної активності країни, як ключового фактора її економічного відновлення. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Один з успішних кроків — запровадження Українського коридору, тимчасового морського шляху через Чорне море. Завдяки цьому проєкту, вже понад 10 мільйонів вантажів, з яких 6 мільйонів становить агропродукція, було перевезено за короткий період. Темпи зростання експорту через Український коридор перевищили темпи Зернової ініціативи. Він також підкреслив значущість альтернативних маршрутів, зокрема, розвиток морських портів у Дунайському регіоні.

На додаток до цього ми продовжуємо розвивати альтернативні експортні шляхи. Ми зосередилися на морських портах Дунайського кластеру. До війни експорт через цей напрямок складав 1,5% від загального обсягу, водночас завдяки розвитку портів на Дунаї цей показник збільшився до 30%, – зазначив Юрій Васьков.

За додатковим напрямком розвитку експорту Васьков наголосив на розбудові морських портів Дунайського кластеру, яка вже привела до значного зростання обсягів перевалки вантажів – рекордних 120 тисяч тонн на добу. 

Позитивні зміни також відзначені в реформуванні законодавства, розвитку логістичних маршрутів та підтримці міжнародних партнерів. За словами Юрія Васькова, це відкриває нові перспективи та сприяє стабільному економічному відновленню України.

Нагадаємо, сумарні обсяги відвантажень з портів “Великої Одеси” після відновлення власними силами за підтримки союзників чорноморського транспортного коридору перевищили 10 млн тонн. Кількість суден, які експортують українську продукцію минулого тижня перевищило 300 одиниць. Ще чотири десятки – під завантаженням, вдвічі більше – готуються до заходу в українські чорноморські порти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися