Порти "Великої Одеси" побили абсолютний рекорд: скільки вдалося експортували протягом місяця

Україна зміцнює свої можливості використання водного транспорту

Сумарні обсяги відвантажень з портів “Великої Одеси” після відновлення власними силами за підтримки союзників чорноморського транспортного коридору перевищили 10 млн. тонн. Про це повідомив голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
Він також зазначив, що кількість суден, які експортують українську продукцію минулого тижня перевищило 300 одиниць. Ще чотири десятки – під завантаженням, вдвічі більше – готуються до заходу в українські чорноморські порти.
Зростають і обсяги перевалки через порти “Великої Одеси” - якщо у перший місяць після відновлення морського коридору було відвантажено 278 тис. тонн продукції, то за останній місяць цей показник зріс до майже 5 млн. тонн, і має потенціал до подальшого збільшення.
Обсяг добового вивантаження тільки зерна перевищував на минулому тижні 1000 вагонів, а наразі прямує до портів понад 7,6 тис. вагонів із зерном.
Не менш ефективною є робота на Дунайському коридорі:
- з початку року відкрито 23 нових термінали для перевалки вантажів;
- в інфраструктуру портів на Дунаї залучено 100 млн. доларів інвестицій;
- обсяги перевалки за 11 місяців склали 31 млн. тонн (абсолютний рекорд).
Раніше “Коментарі” писали, що тимчасовим українським морським коридором вже експортовано понад 10 млн т вантажів. Про це сказав віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.
Нагадаємо також, що президент країни відзвітував про проведення селекторної наради. Під час засідання обговорили графіки постачання боєприпасів, ракет, техніки. Зведення з фронту, а також роботи "зернового коридору". Протягом 10 місяців цього року морські порти України обробили понад 40 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 р.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися