З портів Великої Одеси експортували вже 10 мільйонів тонн вантажів

Наразі на порти Одещини готуються прийняти ще 79 суден

Тимчасовим українським морським коридором вже експортовано понад 10 млн т вантажів. Про це сказав віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков. 

"Експорт 10 мільйонів тонн вантажів — результат роботи українського коридору Чорним морем. За чотири місяці роботи коридору ми розширили номенклатуру вантажів і розпочали їхній експорт. Зауважу, суттєво збільшився обсяг агропродукції: з 278 тисяч тонн в перший місяць до майже 5 млн тонн зараз", — йдеться у дописі міністра.

Крім того, міністр зауважив, що попри систематичні атаки Росії на портову інфраструктуру український коридор працює. З моменту запуску порти Великої Одеси прийняли 337 нових суден під завантаження, ще 79 – готуються прийняти найближчим часом. 

Велика подяка ЗСУ і міжнародним партнерам, які допомагають забезпечувати роботу цього шляху в умовах військової агресії, - написав Кубраков. 

"Коментарі" писали, що порти Дунаю наразі можна назвати альтернативними шляхами, які треба використовувати, поки порти Великої Одеси не здатні приймати велику кількість суден, як раніше. Про це розповів на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса ректор Одеського інституту морегосподарства і підприємства Олександр Яценко

Нагадаємо також, що президент країни відзвітував про проведення селекторної наради. Під час засідання обговорили графіки постачання боєприпасів, ракет, техніки. Зведення з фронту, а також роботи "зернового коридору". Протягом 10 місяців цього року морські порти України обробили понад 40 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 р.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися