З портів Великої Одеси вийшов перший в цьому році гуманітарний рейс

За ініціативи Зеленського перше судно в цьому році з гуманітарним вантажем вийшло з портів Великої Одеси

Сьогодні українським коридором відправився балкер SKY GATE, завантажений 25 тисячами тонн гуманітарної пшениці з України до Нігерії. Це перше судно, що вийшло в рамках програми GrainFromUkraine. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України, Олександр Кубраков, наголосив, що український коридор стає ключовим шляхом для вивозу продукції українських аграріїв на світові ринки. Це не тільки важливо для економічного відновлення країни, але й сприяє підтримці продовольчої безпеки у всьому світі. Протягом пів року з портів Великої Одеси вивезено понад 15 млн тонн українських зернових вантажів.

Програма GrainFromUkraine, започаткована президентом Володимиром Зеленським у листопаді 2022 року, вже відправила гуманітарну пшеницю в 34 країни, що стали частиною ініціативи. Загалом, 170 тис. тонн пшениці доставлено до країн, що потерпають від голоду, таких як Ефіопія, Ємен, Сомалі, Кенія та Афганістан.

На другому міжнародному саміті Grain From Ukraine, що відбувся в Києві 25 листопада 2023 року, зібрано понад $100 млн для підтримки країн, що найбільше страждають від дефіциту продовольства, продовжуючи успішну реалізацію гуманітарної програми.

Нагадаємо, що Укргазбанк вступив у партнерство з урядом Великої Британії та провідними міжнародними страховими компаніями, щоб впровадити інноваційний підхід до страхування суден, які перетинають український морський коридор у Чорному морі. Цей новаторський механізм, розроблений спільно зі страховим брокером Marsh, що є частиною компанії Olyver Vyman, має на меті полегшити доступ до морського транспорту для різних експортерів, не обмежуючись лише аграрними галузями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися