Кубраков: УДП побудувало другу SLG–баржу (ФОТО)

Нові баржі будують безпосередньо на території України

Українське Дунайське пароплавство успішно завершило будівництво своєї другої SLG–баржі, що є гарним досягненням у сфері річкового транспорту. Цей тип барж може перевозити великі вантажі, перевищуючи масу у 2 тисячі тонн. Про це повідомив Віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков. 

Перша SLG–баржа була спущена на воду в кінці минулого року, а тепер це вже друге таке досягнення пароплавства. Обидві баржі були споруджені на основі старих сорокаметрових ліхтерних барж. 

Застосування ліхтерів для створення нових SLG-суден виявилося не лише ефективним, але й стратегічно важливим, особливо в умовах війни. Цей метод дає змогу системно оновлювати річковий флот, зберігаючи вигідність виробництва порівняно з будівництвом суден з нуля.

Важливо, що всі роботи з будівництва нових барж відбуваються в Україні. Це створює нові робочі місця та позитивно впливає як на економіку регіону, так і в цілому на розвиток галузі внутрішніх водних шляхів. Це важливо також для забезпечення логістики і експорту зерна, – зазначив Олександр Кубраков. 

Будівництво цих барж відбувається на кошти самого Українського Дунайського пароплавства, не потребуючи додаткового бюджетного фінансування. Це свідчить про позитивні трансформації у сфері річкового транспорту та є важливим кроком для розвитку цієї галузі в цілому.

Нагадаємо, УДП налагоджує процес великої утилізації застарілого флоту, який вже давно не використовується, але щорічно вимагає значних фінансових витрат. Щорічно УДП витрачає майже мільйон гривень на сплату якірного збору за флот, який перебуває у стані відстою. Крім того, ці судна займають чималий простір, що заважає розвитку четвертого затону, а також ускладнює судноплавство та проведення ремонтних робіт на суднах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися