Понад 700 суден скористались Чорноморським коридором: скільки зерна експортували

Україна вийшла на довоєнні показники експорту морем

В Чорному морі продовжує активну функціонувати тимчасовий морський коридор. З початку його роботи 736 суден вийшли з портів Одеській області. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

Визначне досягнення: зараз через Чорноморський гуманітарний коридор пройшли 736 суден і майже 23 мільйони тонн вантажів. Попри жорстокі атаки Росії, українське зерно продовжує годувати світ, – написала Бріджит Брінк. 

picture
Більше про експорт Чорним морем

Протягом останніх шести місяців українським зерновим коридором пройшло понад 660 суден. Вони успішно доставили близько 20 мільйонів тонн вантажів до 32 країн світу. Зазначено, що 70% з цього великого обсягу вантажів складає аграрна продукція, вирощена на полях українських сільгоспвиробників. У січні цього року Україна успішно відновила свої довоєнні показники експорту морем, а загальний обсяг експорту наближається до показників, що існували до повномасштабного вторгнення. Лише минулого місяця вартість українського експорту склала 3,1 млрд доларів, з яких 1,9 млрд доларів припадає на морські перевезення.

Нагадаємо, що Укргазбанк вступив у партнерство з урядом Великої Британії та провідними міжнародними страховими компаніями, щоб впровадити інноваційний підхід до страхування суден, які перетинають український морський коридор у Чорному морі. Цей новаторський механізм, розроблений спільно зі страховим брокером Marsh, що є частиною компанії Olyver Vyman, має на меті полегшити доступ до морського транспорту для різних експортерів, не обмежуючись лише аграрними галузями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися