В одному з великих портів Одещини скоротилася перевалка вантажів: деталі

Будучи найбільшим портом України, "Південний" скоротив перевалку вантажів на 22%

За першу половину 2021 року в портах Одеської області скоротився обсяг перевалки вантажів. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію сайту "Бізнес Цензор", найбільший український порт "Південний" і зовсім втратив 22,05% від перевалки в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Представники держпідприємства "Адміністрація морських портів України" аналізували період із січня по серпень. Згідно з отриманими даними, у "Південному" за вісім місяців 2021 року довелося скоротити перевалку будь-яких вантажів.

Так, переміщення експортних товарів зменшилася до 26,1 млн тонн (-17,65%), імпортних — до 3,8 млн тонн (-27,45%), транзитних — до 2,78 тонн (-42,16%), каботажних — до 73,6 тисяч тонн (-73,5%).

Також зменшилася кількість перевалки вантажів і згідно з номенклатурою. Наприклад, наливних вантажів стало менше на 15,01%, сухих сипучих  на 22,44%, а ось тарно-штучних — на 25,85%.

Перевалка контейнерів за вказаний період склала 143,559 тис. TEU (-13,31%).

Відзначимо, що порт "Південний" заснували в 1978 році на березі Аджаликського лиману. Він вважається найбільшим і найглибоководнішим в Україні. Держпідприємство "Південний морський торговельний порт" має у зазначеному порту два власні перевантажувальні комплекси.

Перевалкою вантажу називається технологічний процес, який передбачає передачу товарів з одного виду транспорту на інший.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Ізмаїльському морському порту хочуть відремонтувати нафтоналивне судно Don. Скільки грошей компанія планує витратити на ці потреби, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, які два великих морських порти Одеської області будуть скоро виставлені на продаж.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися