Одеський припортовий завод отримає компенсацію за арештований російський аміак

АРМА продало останню партію російського аміаку

Одеський припортовий завод зберігав та відвантажував заарештований російський аміак. Тепер покупець має компенсувати витрати.

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

Національне агентство отримало ще понад 254 мільйони гривень від продажу арештованого аміаку російського походження обсягом 9,7 тис. тонн.

За підсумками реалізації п’яти партій російського аміаку загальним обсягом близько 42 тис. тонн АРМА отримало понад 1,32 мільярда гривень, що у багато разів перевищує надходження від реалізації за всі попередні роки роботи, – повідомили в пресслужбі АРМА.

Кошти від проданого майна після погодження уряду перераховуються на придбання військових облігацій. Наразі, завдяки купівлі цінних паперів, до бюджету сукупно перераховано понад 1,2 мільярда гривень.

picture

Водночас покупець має сплатити, окрім ціни, винагороду електронному майданчику, компенсацію держпідприємству АТ "Одеський припортовий завод" за прийом, захолоджування, зберігання та відвантаження сировини, а також ПДВ і митні платежі.

Нагадаємо, СБУ викрила одеську компанію, яка постачала в РФ сировину для виробництва лазерних прицілів. Компанія продавала ворогу інертний газ високої очистки та обладнання для його обробки, які використовуються у військово-промисловому комплексі країни-агресора.








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися