Одеська компанія постачала окупантам сировину для виробництва лазерних прицілів

Це підприємство унікальне за своїми спроможностями

СБУ викрила одеську компанію, яка постачала в РФ сировину для виробництва лазерних прицілів. Компанія продавала ворогу інертний газ високої очистки та обладнання для його обробки, які використовуються у військово-промисловому комплексі країни-агресора.

Про це повідомляє Служба безпеки України.   

Ці гази потрібні у процесі виготовлення лазерних прицілів для ворожих танків та високоточних видів озброєння. Це підприємство унікальне за своїми спроможностями, оскільки може доводити очистку інертних газів до понад 90%. Для прикладу, на території Росії місцеві заводи дають лише 60% очистки. 


Саме тому ворог намагався зберегти контроль за українською компанією. Для цього у 2022 році фактичні власники установи, які є громадянами рф, формально перепродали її активи кіпрській фірмі та найняли для управління український менеджмент.

Як перевозили сировину 

Для безперешкодного вивезення сировини замовникам, у березні минулого року російські бенефіціари зареєстрували афілійовану комерційну структуру на Близькому Сході. Саме ця фірма надалі закуповувала товар у представників одеського підприємства та переправляла його до Росії.

Під час обшуків на виробництві, в офісних приміщеннях та у помешканнях фігурантів виявили  документи із доказами злочинів. Наразі керівнику українського підприємства повідомлено про підозру за двома статтями.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що СБУ затримала в Одесі двох ворожих інформаторів, які розвідували позиції української ППО. Вони збирали інформацію про місця розташування підрозділів Сил оборони й стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури на території регіону.



Джерело: https://t.me/SBUkr/7649


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися