Аукціон із продажу «Одесавинпром» закінчено: кому дісталося підприємство

В аукціоні взяли участь 12 потенційних власників майнового комплексу

У вівторок, 14 вересня, відбувся аукціон з приватизації території підприємства "Одесавинпром", яке розташовується на Французькому бульварі. Згідно з інформацією інсайдерського Telegram-каналу "Чеснок", організатором торгів був Фонд державного майна, передають "Коментарі Одеса".

Аукціон тривав близько двох годин. За цей час до нього встигли приєднатися 12 бажаючих придбати майно в Одесі. Цікаво, що в ході торгів ціна за лот піднялася у понад три з половиною рази.

Перемогу змогло здобути ТОВ "Каплор 7", кінцеве пропозицію якого дорівнює 234,9 млн гривень. Його найближчим конкурентом виявилося ТОВ "Сіті Бордер Сервіс", чия ставка була менше на 700 тисяч гривень.

Цікаво, що у власність "Каплор 7" відтепер перейшло близько 90 різних будівель на Французькому бульварі і в інших районах Одеси, які входять до підприємства "Одесвинпром". При цьому інсайдери говорять, що зараз для бізнесменів найбільше цікавим є конкретну ділянку.

"Продають фактично землю за адресами: Французький бульвар, 8, 10, 12; вул. Наливна, 2; вул. Отамана Головатого, 151. Забудовникам фактично цікавий тільки Французький бульвар. За 10 номером закріплено 1,763 га. Рішення про передачу землі за адресою: Французький бульвар, 8 і 12 міськрада не приймала", — зазначили в Telegram-каналі "Чеснок".

Підкреслимо, що фірма, яка виграла аукціон, зобов'язується ще три роки зберігати основний профіль заводу, тобто виробляти вина та алкогольні напої. Також на її плечі лягає соціальне забезпечення співробітників "Одесвинпром" і збереження фасадної будівлі підприємства з боку Французького бульвару. Все тому, що вона є архітектурною пам'яткою.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, чому в міськраді відмовилися від ідеї відреставрувати "бельгійські" зупинки для трамваїв, які теж вважаються архітектурним об'єктом.

Джерело: https://t.me/chesno_OK/1222


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися