Хто з одеситів увійшов до ТОП-100 найбагатших українців: список

До переліку вітчизняних багатіїв потрапило відразу четверо бізнесменів із Одеси

В Україні з'явився новий рейтинг найбагатших людей країни, складений виданням "Фокус". Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "Одеса Ньюз", в переліку присутні і люди, чиї імена тісно пов'язані з Одесою та Одеською областю. Цікаво, що загальна сума доходів всієї "багатої сотні" досягає 53,63 млрд доларів.

З Одеси до переліку потрапило аж четверо місцевих бізнесменів.

На 36 місці опинився співвласник компанії "Тедіс Україна" (нерухомість, оптова тютюнова торгівля) Борис Кауфман. Його капітал складає 320 млн доларів. 47-річний Кауфман зміг так організувати роботу "Тедіс Україна", що компанія має близько 45 тисяч торгових точок на території всієї країни.

богатые одесситы, Борис Кауфман

71 місце рейтингу виявилося за сирийцем Аднаном Киваном, відомим як засновник і співвласник будівельної компанії Kadorr Group. Багатоповерхівки цієї фірми є по всій Одесі, переважно поблизу морського узбережжя. За 11 років роботи в Україні фірма звела 49 будинків, ще 14 активно добудовуються. Капітал 59-річного Кивана досягає 183 млн доларів.

Одесса, богатые украинцы, Аднан Киван

На 77 місці опинилися брати, співвласники компаній ТІС і MV Cargo Єгор Гребенников і Андрій Ставніцер. У 49-річного Гребенникова і 39-річного Ставніцера на двох є капітал у 177 млн доларів, а також інтереси в логістиці та портовій сфері.

ТОП-100, Одесса, богачи, Егор Гребенников, Андрей Ставницер

Якщо вважати одеситом п'ятого президента України Петра Порошенка (народився в Болграді Одеської області), то тоді в списку найбагатших людей вже п'ять бізнесменів, пов'язаних із Одещиною.

Перша ж десятка найбільш заможних людей України виглядає так: Ринат Ахметов (10,64 млрд доларів), Вадим Новинський (2,54 млрд доларів), Віктор Пінчук (2,53 млрд доларів), Костянтин Жеваго (2,46 млрд доларів), Геннадій Боголюбов (1,67 млрд доларів), Ігор Коломойський (1,67 млрд доларів), Петро Порошенко (1,53 млрд доларів), Олександр і Галина Гереги (1,51 млрд доларів), Влад Яценко (1,30 млрд доларів) та Сергій Тігіпко (976 млн доларів).

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, як змінився розмір середньої зарплати в Одеській області і які ОТГ мають найбільш заборгованості по її виплаті штатним співробітникам. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися