В порту на Одещині критична ситуація: вишикувалася черга із вагонів

В порт слідує понад тисяча вагонів, коли спроможностей їх усіх обробити немає

В порту Ізмаїла на Одещині вишикувалася величезна черга із вагонів з зерновими вантажами, як чекають вже 17 діб. Ситуацію погіршує й те, що  в цьому ж напрямку активно слідують рудні вантажі.

Про це йшлося в ході наради представників Укрзалізниці з учасниками ринку зернових перевезень, інформує Rail.insider.

Наразі в порт слідують 1690 вагонів з зерном при середньодобовому вивантаженні менш як 100 вагонів. Одеську залізницю закликають привести у відповідність "переробні спроможності терміналів з їхньою фактичною роботою".

Найскладніша ситуація серед портів по Ізмаїлу, де є накопичення на 17 діб. Але там проблема у нас хронічна через те, що в акваторії цього порту працює приблизно 30 операторів, які узгоджують на себе плани, але потім, на жаль їх не виконують і не вивантажують, — повідомив заступника директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

Конвенція не працює

Конвенція, яка нещодавно була введена на перевезення зернових, не спрацювала через те, що проводилося навантаження зернових вантажів в бік Ізмаїлу. Обмеження на доправлення зернових до Ізмаїлу мали скасувати 17 березня, проте Укрзалізниця вже оголосила нову конвенцію, яка діятиме після цієї дати. Вона стосується усіх вантажоодержувачів, окрім компанії "Нібулон".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що прокуратура повернула незаконно захоплені землі вартістю 58 млн гривень. Вони призначалися для рекреаційних цілей.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися