В Одеській області повернули землі державі рекреаційного призачення

Прокуратура повернула незаконно захоплені землі вартістю 58 млн гривень. Вони призначалися для рекреаційних цілей

Господарський суд Одеської області задовольнив позов Київської прокуратури та забрав назад у малого приватного підприємства "Картас" у державну власність землі. Рішення прийняли на користь Міністерства освіти і науки України. Мова йде про земельну ділянку площею 1 га по вул. Зої Космодем’янської в Одесі.

Про це повідомила Одеська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що на підставі неіснуючого рішення суду та державного акту на землю, за підприємством зареєструвало право власності на зазначену ділянку вартістю 58 млн гривень. Проте вказана земля належить до категорії земель рекреаційного призначення, яка у 1961 році була відведена у постійне користування Одеському державному екологічному університету для розміщення учбової гідрометеорологічної станції.
Крім того, відбувається досудове розслідування в рамках кримінального провадження за фактом шахрайського заволодіння цією земельною ділянкою згідно з частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
picture

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що в Одесі готель захопив міську землю і планував будівництво високоповерхівки. На вулиці Генуезькій попри всі заборони продовжили будівництво нахаббуда. Незаконно компанія планувала побудувати 24-поверхівку.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися