В Одесі готель захопив міську землю і планував будівництво високоповерхівки

На вулиці Генуезькій попри всі заборони продовжили будівництво нахаббуда. Незаконно компанія планувала побудувати 24-поверхівку.

Ще рік тому в одеській Аркадії скасували документи на будівництво нового хмарочосу на місці готелю “Вікторія” на вул. Генуезькій, 24-а. Тут хотіли побудувати 24-поверхівку, але видані документи відізвали. Проте забудовники вирішили, що можна будувати без дозвільних документів та захоплювати земельну ділянку міста. 

Про це повідомив начальник Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв.

Департамент архітектури видавав документи для проєктування реконструкції готелю "Вікторія" без зміни зовнішніх геометричних розмірів, проте забудовники вирішили діяти за своїм планом. Проте, за словами Авдєєва, компанія ТОВ "МАКАО" самовільно виконала будівельні роботи, вирила котлован глибиною близько 5 метрів та змонтувала трирівневу залізобетонну прибудову з тильної сторони будівлі. Вс ці роботи провели на землі, яка належить територіальній громаді Одеси.

picture

Забудовником займеться комісія

"Ми показали, що міська влада завжди готова до конструктивного діалогу з забудовниками. Але чомусь самі забудовники вважають, що можна будувати без дозвільних документів та захоплювати земельну ділянку територіальної громади. 14 березня нашим управлінням ініційовано та проведено комісійне обстеження вказаного об’єкта із залученням представників Департаментів з благоустрою, архітектури та містобудування, земельних ресурсів та Приморської районної адміністрації міста",  написав Олександр Авдєєв. 

Управління вже направило листи до органів прокуратури, поліції та Юридичного департаменту для зупинення робіт та знесення нахаббуду.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині комунальників підозрюють на розтраті 1 мільйона гривень. За ці гроші планували купити спецмашину для очищення каналізацій






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися