Актуально

Хотіли підзаробити на спецмашині: комунальників Одещини підозрюють в розтраті одного мільйона гривень

На Одещині комунальників підозрюють на розтраті 1 мільйона гривень. За ці гроші планували купити спецмашину для очищення каналізацій

В Одеській області службовців комунального підприємства підозрюють у розтраті державних грошей під час купівлі машини для очищення каналізації.  При цьому під час закупівлі машини спільники завищили його вартість та навмисно занизили технічні вимоги й характеристики.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

За даними правоохоронців, у межах Цільової програми "Питна вода міста Білгорода-Дністровського на 2021-2023 роки" керівник комунального підприємства та менеджер із закупівель уклали із підприємцем договір купівлі машини для гідродинамічної промивки та очищення каналізаційних колекторів у поєднанні з асенізаційною машиною марки MAN 1997 року випуску вартістю 2, 8 мільйона гривень.

X3k5OFVOA-Iy7XHD4dmchZvhq.jpg

Хоча згідно з річним планом закупівель планувалось придбати автомобіль 2010 року виготовлення, а обладнання, яке мало бути встановлено на ньому – взагалі нове та з заводською гарантією.

За таку "бізнес" оборудку службовці розтратили кошти місцевого бюджету на майже мільйон гривень, чим спричинили шкоду державі в особливо великих розмірах. Наразі за клопотанням прокурора керівник підприємства перебуває під вартою, а його спільниця – під домашнім арештом. Також службовців відсторонено від займаних посад.

Нагадаємо, детективи продовжують розслідування гучної справи щодо організації масштабного виробництва парфумерії  відомих світових брендів. Загалом вилучили продукції на понад 9,2 млн грн та виявили канали постачання компонентів для виробництва. Детальніше писали "Коментарі".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися