На Одещині відремонтували теплохід після понад двох років простою

Ремонтні роботи проходили з кінця осені минулого року

Після понад двох років простою з докового ремонту, теплохід-тритисячник "Нина Соснина" ("Черкаси") нарешті повернувся до роботи. Цей теплохід один із трьох потужних буксирів, які здатні штовхати великовагові каравани з 9 барж.

Про це повідомив генеральний директор Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко.

Історія невдач ремонту теплохода

Історія ремонту теплохода довга та складна. Після того, як документи закінчилися в жовтні 2020 року, почалась епопея з ремонтом. Однак, на Кілійському заводі судно-тритисячник не проходило на сліп за ваговими характеристиками. Навантаження на косякові візки виходило вище за гранично допустиме, а докування на ізмаїльських судноремонтних заводах УДП припинилося. Під час останнього рейсу, через проблеми з гребним валом, пароплавство шукало можливість залишити теплохід на ремонт на заводах у Сербії та Словаччині, але не вийшло.

Перемога на конкурсі та ремонт теплохода

Теплохід провів два роки у затоні БТОФ, але минулого року знайшлося розв'язання проблеми. Було організовано конкурс на проведення ремонтних робіт, який виграло СП "Дунайсудносервіс". 28 листопада 2022 року теплохід почали ремонтувати.

У підсумку проведено демонтаж/монтаж гребних валів, демонтаж усіх 10 кермів, заміна гумометалевих планок у дейдвудних та кронштейнових підшипниках, ремонт кермів, ремонт балерів, заміна підшипників балерів у румпельному відділенні. Зроблена заміна металу невеликої ділянки зовнішньої днищової обшивки та фарбування підводної частини, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Австрія готова допомоги Україні з модернізацією дунайського флоту. Делегація Українського Дунайського пароплавства відвідала відому австрійську судноверф Österreichische Schiffswerften AG (ÖSWAG).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися